Persbericht

RVTT logoZaterdag 8 november 2014 organiseert de Toerclub Heerde haar eerste Rabo veldtoertocht van het seizoen 2014-2015. Verschillende soorten terrein zijn opgenomen: single tracks, langzaam oplopende paden, heide en pittige klimmetjes. De tocht, voorzien van een NTFU kwaliteitsster, wordt gereden onder auspiciën van de NTFU.

De organisatie heeft diverse aansprekende en uitdagende routes uitgezet, die voeren door het bosrijke gebied van de gemeente Heerde met uitzicht op de schitterende heidevelden die de Noord-Veluwe rijk is. Drie routes: de 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB‘en. De rit leidt over vele mooie bos- en heide paden in een prachtige omgeving. De 45-kilometerroute is geschikt voor de meer geoefende ATB-er. Er moeten maar liefst 311 hoogtemeters overwonnen worden. En ten slotte de 60-kilometerroute die speciaal bestemd is voor de geoefende ATB-er. Een ware marathon en een uitdaging voor de liefhebbers en conditioneel sterke deelnemers. Deze route is niet geschikt voor beginners!

De start is bij de kantine van de voetbal vereniging Heerde aan de Veldweg 1 in Heerde. De deelnemers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de voetbal vereniging Heerde, zoals douche- en kleedgelegenheden. Tevens bestaat de mogelijkheid om na afloop de fiets af te spuiten. Onderweg is er een grote verzorgingspost. De medewerkers van Dickhof Rijwielen uit Oosterwolde zullen op de route in geval van panne technische ondersteuning verlenen. Tevens biedt de organisator, de TC Heerde, de deelnemers een fotoservice aan. Alle deelnemers worden en route gefotografeerd en kunnen nadien op het internet de foto gratis downloaden. Ook is er uiteraard EHBO aanwezig.

De route is in de omgeving van het Wapenvelderzand in overleg met het Geldersch Landschap enigszins aangepast t.o.v. voorgaande jaren. Dit om de honden uitlaatgebieden te ontzien. Toch verzoekt de organisatie alle hondenbezitters die hun hond daar uitlaten (en alle overige bosgebruikers) op zaterdag 8 november attent te zijn.

De organisatie hoopt op dezelfde goede weersomstandigheden, zoals dat vorig jaar het geval was en hoopt wederom op goede deelname. Nadere informatie: http://www.tcheerde.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s